Meet en controleer uw stroomverbruik
[SavewareMeetVerbru]

Door uw stroomverbruik te meten en te controleren bent u bewust van het verbruik en kunt u dit sturen.
Door uw in uw huis goed te bekijken welke stroomverbruikers er aan staan (in bijvoorbeeld stand-by stand) kunt u het (continue) verbruik reduceren en geld besparen. U kunt dit zelf onderzoeken door bij de aparaten op het typeplaatje te kijken. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van het plugwise systeem, deze geeft u heel eenvoudig inzage in uw stroomgebruik en controlle over:

1: Inzicht in het elektriciteitsverbruik per apparaat
In elke Circle (insteekunit voor in het stopcontact) zit een kleine elektriciteitsmeter die het verbruik van een aangesloten apparaat nauwkeurig registreert. Een Circle slaat deze gegevens over het energieverbruik op, totdat ze worden opgevraagd door de Source software.

2: Energie besparen door schakelschema's op te stellen
Met de beheersoftware Source kunt u schakelschema's opstellen voor de apparaten die op de Circles zijn aangesloten. Zo bespaart u makkelijk grote hoeveelheden energie, alleen al door apparaten uit te zetten tijdens periodes dat ze toch niet worden gebruikt. Heeft u toch een apparaat nodig dat door een Circle is uitgezet? Trek de Circle uit het stopcontact en steek hem er weer in; het apparaat werkt weer. Het schakelschema wordt vanaf de eerstvolgende verandering weer gevolgd.

3: Virtuele stroomgroepen aanmaken en deze draadloos schakelen
Met de Source software kunt u Circles samenvoegen in groepen en deze groepen draadloos schakelen, via Source, een Screen of met de Switch, een apart verkrijgbare draadloze lichtschakelaar. Ideaal voor het in een keer aan-en uitzetten van een werkplek, mediahoek of alle sfeerverlichting. U kunt zo veel groepen maken als u wilt, zonder iets te hoeven veranderen aan de bedrading van uw gebouw of aan de Circles.